úterý 13. května 2014

Central Asia 2014 - den 3. [Bělorusko, Rusko]

Vstáváme v šest ráno (+1h oproti ČR) a snídáme rýžovou kaši s rozinkami. Venku konečně sluníčko, tak snad se nám podaří uschnout. Od Saši vyrážíme asi v osum, na hranice s Ruskem přijíždíme asi v půl jedenáctý. No, na hranice…

Běloruská strana nemá celnici vůbec a osazenstvo tý ruský na nás při průjezdu jenom civí, nikdo nás nestaví. Asi bude celnice ještě někde dál po cestě. Jenže ani po 15-ti km nikde nic. Tak to otáčíme a jedeme se zeptat, kde že nám tu potvrdí výstup z Běloruska/vstup do Ruska. Jenže – oba státy prej mají nějakou bezcelní dohodu a tak nám nikdo razítko nedá. To samý mi potvrdila i paní na konzulátu v Minsku. Jediná rada, kterou jsme od pohraničníků dostali, byla ta, že jestli chceme razítko jako potvrzení výstupu z Běloruska, ať si zajedem na hranice s Ukrajinou, tam že nám ho dají. Jeden z celníků díky vlivům alkoholu a gravitace padá z lavičky a hlavou si dává slušnou jebu o železnou konstrukci přístřešku. Kolegové se mu kolegiálně smějou.

No nic, tak Rusko na podruhý. Welcome to Russia! První, co nás na Rusku zaujalo, byl neskutečnej bordel okolo silnice. Všude se válely odpadky, prázdný flašky... Druhá věc, co nás zaujala, je bordel na silnici. Blázinec. Už chápu ty destruktivní videa z Ruska na Youtube. Pak nás taky zaujaly všude přítomný obelisky, pilíře, patníky a já-nevim-jak se ještě dají nazvat ty kolosy u silnic oznamující změnu kraje/okresu. A moc pěkný baby tu mají!

Bydlení bereme kousek od silnice na příjemným plácku. Teda – příjemným na první pohled. Při pohledu z blízka/na pohled druhej se dá snadno vidět ve stromě zapíchnutá injekční stříkačka, všude poházenej bordel a je to místo oblíbené pro… Prostě si sem jezděj zasouložit. Jeden takovej pár jsme z činnosti vyrušili.

Žádné komentáře:

Okomentovat