čtvrtek 15. května 2014

Central Asia 2014 - den 5. [Rusko]

Dnešní cíl je dobít Stalingrad. Vstáváme asi v sedum s tím, že nás čeká přibližně 400km do Volgogradu, pak nějaká prohlídka (Lachtanovo program) a potom přesun za město. Piece of cake…

Hovno! Kilometry sice utíkají, ale před Volgogradem to začíná houstnout (doprava), a tak se mrdáme městem vstříc Mamájevově mohyle (Matka Rus volá). Musím říct, že to za to stálo, je to socha jako kráva a je monstrózní. Lachtan k tomu vypráví historii bitvy o Stalingrad a my čumíme a hltáme každý jeho slovo.

Další bod v navigaci – muzeum bitvy o Stalingrad. Nebyli jsme uvnitř a i tak (s pomocí Lachtanovo líčení historie) mam pocit, že bych se v tomhle městě v tý době nerad vyskytoval.


Všechno bohužel kazilo příšerný vedro, navíc se nám daří uvíznout v koloně. Naštěstí… Ne, NAŠTĚSTÍ potkáváme lokálního šoféra, který nás přes sídliště protáhl až k samému začátku kolony a tam nás vecpal do tý největší vřavy, kde se na dvaceti metrech sbíhá šest pruhů v jeden. Doprava v Rusku je prostě jiná a člověka to udiví. Teda, dokud si nezvykne – to pak jezdí jako prase taky. Vozovka široká sedum metrů? Nevadí, vytvoříme si pět pruhů… Pecka.

Po cestě dáváme šašlik, Lachtan k tomu přidává další porci historie bitvy o Stalingrad a Fox provádí pod hadicí základní hygienu. V šašlikárně neexistuje komín a že je eternit hořlavej, to neví nebo je to nezajímá.

Bydlení nacházíme u Volhy (tyvole, to je šířka!), kupujeme piva a hodnotíme zájezd. Zatím pohoda, snad to tak bude i dál. Pic.

Žádné komentáře:

Okomentovat