neděle 18. května 2014

Central Asia 2014 - den 8. [Kazachstán]

Ráno se zdá, že vytoužený jezero v dálce vidíme, ale byl to jenom mlhovej opar. Cesta zpátky na hlavní je naozaj orgastická – rychlá pista, 80 za hodinu… Jen příčně vyjetý koleje jsou na <|>. Po třech dnech čistýho nebe se začínají objevovat na nebi mraky. Že by déšť? Na oběd stavíme v šašlikárně mezi Atyrau a Dossorem a klucí mi tu nacházejí nevěstu. Pěkná kočka to je, ale sorry, musíme mazat, snad jindy. Cesta dál už není tak špatná. 100km/h je normální rychlost a ani moc netrefujeme jámy v silnici.

Za Dossorem si nás nachází prudkej boční vítr a všichni klopíme motocygly i na rovinkách. A dokonce i na déšť došlo. Sice jenom na chvíli a teplota klesá na cca 25°C, ale aspoň nějaký osvěžení. Bydlení hledáme v Kulsary.


Od místních nám byly doporučený 2 hotely - první jsme zavrhnuli kvůli blbej ceně, druhej doporučenej naopak zaujal (prej se tam koná svatba). Ještě než se pustíme do bydlení, Bonnyes vyfasuje od svatebčanek kus svatebního dortu. Večer trávíme nezbytnou údržbou mopedů (výměna brzdových desek, snížení hladin v karbecích, …).


K večeři zatím nejhorší šašlik, k tomu nějaký lokální pivo. Po večeři jdou kluci na cígo před hotel, já hlídam věci. Najednou se setmí, rozblikají se světla a začíná regulérní disco. V hotelový restauraci. Hmh…

Kluci se venku na cígu od místních dozvěděli, že vyzvat zadanou ženu k tanci je o kriminál. Ale jenom okolo města Kulsary. Takže nic, nějaký fotky, pár piv a radši táhneme bydlet.

Žádné komentáře:

Okomentovat