úterý 3. června 2014

Central Asia 2014 - den 24. [Kyrgyzstán]

Bonnyes se pořád neozejvá, začínáme bejt nervózní. Přes noc nám většina věcí stihla z větší části uschnout, ale boty máme všichni mokrý. Ani bych se nedivil, kdyby z nich vylezla žába. Balíme, uklízíme po sobě a vyrážíme směrem k jezeru Ysyk-Kul na severovýchodě Kyrgoše. Čeká nás ještě jedno sedlo nad 3000m.n.m., konkrétně 3030 metrů.

Asfalt se ztrácí kousek za městem, ale nám to nic nevadí, naopak si cestu užíváme. Mává na mě policajt, abych zastavil, že prej letět 110 na 40ce se nemá, ale gesto pro zastavení proved tak ledabyle, že na něj se*u. Stavím až o pár kilometrů dál, páč je mi kosa, tak přibaluju další vrstvu. Dokonce lehce poletuje sníh. Při zastávce Fox zjišťuje prasklý nosiče kufrů. Stáhnul to kurtou a valíme dál. Posledních pár set merů před sedlem je už jenom bláto, takže gazovat a držet si palce.


V sedle je nádherně, ikdyž frochu fryšno. Ani nejde popsat ta úžasná scéna pod zasněženýma vrškama a azurovou oblohou. Zaplácáme kartu foťáku desítkama fotek a začínáme klesat na druhou stranu kopce. Drobet to kulim, a tak mam bláto i na brejlích a na zádech. Z bláta přechází cesta ve štěrk a ze štěrku v perfektní asfalt klikatící se podél řeky. Letíme 120 a jen-tak-tak, že nedrhneme loktama či přilbou o betonový svodidla. Vypadá to, že jsme dojeli studenou frontu, ve kterej jsme včera zdolávali kopce a přes noc stačila poodběhnout na severovýchod. Naštěstí se cesta stáčí okolo krásnýho jezera Orto Tokoy a na nás tak spadlo pouze pár kapek, odhadem 35.


Bydlet budeme v luxusním hotelu Sary-Oy, i WiFi tu mají. Fox jede vařit popraskaný nosiče, já s Lachtanem lovíme večeři v magazínu naproti a snažíme se naladit cokoliv funkčního v televizi na hotelu. Večeře ulovena úspěšně, televizi jsme bohužel nepřeprali. Fox se vrací ze svárky o 2000 SOM a krabku cigaret lehčí, ale je zavařenej a to je hlavní. Večer ještě zajdeme na pivo a boršč vedle do café. Všechno probíhá v pořádku až do chvíle, kdy dýdžej v koutě začne zpívat karaoke. Sice zpívá pěkně, ale v prázdný putice to působí hodně levně. Levně to ale jenom vypadalo, páč na účtě se nám objevila položka „mjůzik“ za 3x25 SOM. K tomu ještě 10% dýško. No, ještě že se tu už nevokážu. Ikdyž, na tu servírku bych se ještě přišel podívat. Naházet nějaký fotky na fejsbuk, zkouknout novou verzi Internetu, vys*at, umejt a u vysílání pravoslavného TV kanálu Sojuz se snažíme upadnout do komatu. Bonnyes furt nic, zpráva pořád nedoručena…

Žádné komentáře:

Okomentovat