čtvrtek 12. června 2014

Central Asia 2014 - den 33. [Kazachstán, Rusko]

Probouzím se v domnění, že prší, jenže není to zvuk kapek dopadajících na stan, ale mrak mušek, který se dobejvaj do stanu, a druhej mrak mušek mířících opačným směrem. Fofrem sbalit, nasnídat a pryč vocaď. Cesta na hranice je špatná, tak jedem vedle po louce, kde jsou vyjetý koleje, ale nedrncá to a dá se letět i 120. Na hranice přijíždíme okolo desátý. Ze začátku to utíká rychle, ale v poslední budce kočka zjišťuje, že nemáme v migrační kartě potvrzení o registraci. Tu jsme si měli zařídit do pěti dní pobytu v Kazoši, bohužel jsme to nevěděli, tak nás teď čeká „štráf“ (pokuta) 18.250 tenge, přibližně 100 dolarů. Po asi 2 hodinách jsme konečně venku z Kazoše, ruská strana je hotová za čtvrt hoďky.



Za čárou potkáváme dva kluky na baworácích z Maďarska, jedou z Číny, resp. z hranic s Čínou. Chtěli se podívat do Číny, ale během jejich cesty z Maďarska číňani zdražili kauci na vozidlo i poplatek za vstup na cca 4x víc. Tak se klucí na hranicíh s Čínou otočili a jedou domů. Cestou platili 2 pokuty, celkem za víc než 500 dolarů. Motorky mají taky po menších apgrejdech - utrženej kus bloku motoru pro uchycení k rámu, špatně fungující benzínový čerpadlo… Jo, Východ holt neodpouští ani drahejm strojům.

Něco mi mlátí na mašině.
Upadá mi zadní brzdovej třmen.
Už mi nic nemlátí na mašině.
Ušetřím zabrzdový desky.

Stavíme ve městečku podojit bankomat a hned se stáváme středem zájmu místní mládeže. Pro tu modrovokou holku se sem za 10 let vrátim, bude z ní pěkná ženská. Bivakujem u rybníka. Zjišťuju 4 prasklý dráty v kole. Bonnyes nachází ještě jeden. Takže třmen při výstupu useknul 5 drátů, než se odporoučel do škarpy. Ráno to zkusíme nějak opravit, teď už se stmívá. Zabiju hovězí konzervu s koněm na etiketě. Kontroluju dráty od dobíjení, blbě to dobíjí. Chybu nenacházim, tak jdu chrápat.

Žádné komentáře:

Okomentovat