pátek 13. června 2014

Central Asia 2014 - den 34. [Rusko]

Budíček po šestej a jde se remontovat. Vyndat zadní kolo, zout pryž, vyndat duši. Zevnitř ráfku to vypadá všeljak, jenom ne dobře. Lehce to pofackuju kouzelnou stříbrnou páskou a je to cajk. S Bonnyesovo pomocí vyrábíme z drátů do předního kola dráty do zadního kola. Řešení jak z „A je to…“ křížený „MacGyverem“, ale účel to plní a i pesimista Lachtan mění názor a s řešením souhlasí a předpovídá nejedno T.K.C. Fox to pro jistotu fotí. Teď to dát do kupy. Tradiční porod v podobě nazouvání Dakarky se nekoná, povedlo se elegantně a dělám si rekord v jejím nazouvání: asi 3 minuty a jenom dvě ku*vy při tom prolítly. Ještě sbalit bejvák a nažrat se.

Začíná lehce pršet. Nacházím prasklej nosič, Bonnyes – i přes přísnej zákaz – kouká na rám a nachází prasklinu. Přesně za svárem ze Samarkandu. Jedem to vařit, u svárky ještě nacházim prasklej rám i na druhý straně. Svářeč nepoužívá rukavice ani kuklu, zrak si zakrejvá rukou, takže i díky tomu svár vypadá, jak kdyby to oslintala vlaštovka. Snad to bude držet. Ještě vyměnim pojistku, protože je nějaká zdeformovaná teplem a jedem do café. Tam krmíme kočku kostma z polívky. Začíná pršet a ten den už nepřestane. Dojíždíme k Saratovu, na pumpě berem ropu a potkáváme lokálního motorkáře (Africa Twin), toho času šofér Kamazu.


Míříme do města Saratov hledat hotel. To se daří asi až po hodině, ale je pěknej. No a taky drahej: 45$. Po očistě vyrážíme na jídlo a pití. Ve městě/na prospektu jsou mraky pěknejch bab. Dáváme pivo Kozel a pizzu - podle obsluhy je prej velká, ale všichni po ní máme pořád hlad. Tak nahazujeme plán, že to dožerem ještě jednim pivem v Irish pubu Papa’s a… V Papa’s jsme se zasekli - putyka byla plná nádhernejch ženskejch. Nojo, přeci jenom jsme na cestě už nějakej ten pátek… Dáváme se do řeči s místníma, přejeme vše nej jedný rusce k 25. narozeninám, samozřejmě česky, čumíme na fotbal (MS 2014, Španělsko - Holandsko), pijem pivo za 300 rublů (200 korun)… Lera a Káča jsou fajn holky, měníme si kontakty, berem tágo a jedeme bydlet. Do pelechu lezu okolo čtvrtý, se spícím Foxem svedu boj o deku a padám do komatu.

Žádné komentáře:

Okomentovat