středa 14. května 2014

Central Asia 2014 - den 4. [Rusko]

V noci byla neskutečná kosa, ráno jsme naměřili lehce nad nulou. Rychle se sbalit, lehce osušit věci, zajít do lesíka se vysrat a můžem ject. Na první pumpě Lachtan zapomíná batoh, tak se vrací asi pět kiláků.

Jinak cesta moc neubejvá, je to celodenní šichta plná předjíždění a uhejbání autům jedoucích v protisměru.

V Eletsu měníme dolary na ruble a já se dávám do řeči s párem, co na parkovišti u banky prodávají z cisterny kvas. Jsou vožralý a nedokážou pochopit, že jim nerozumim. Jakmile jim na jednu otázku odpovim, že nerozumim, ptají se hned na něco jinýho.


Za Voroněží potkáváme Jurije, motorkáře z Ukrajiny na V-Stromu, co se právě vrací z Pamíru. Jaká to náhoda! Z Jury taháme moudra, on nám dává svoje kanystry na benzín, my ho uplácíme čokoládou a samolepkou a děláme nezbytné skupinové foto. Okolo devátý večer místního času nacházíme parádní bydlení – krásnej rybník, kde kuňkají žáby. Rychle vybalit, postavit stany, nažrat se a vymyslet, co zítra, jak naplánovat cestu aby došlo i na Lachtanem toužebně očekávaný Stalingrad. Ještě základní hygiena a jdeme spát. Ty krávy žáby řvou jak pitomý. To bude noc…

Žádné komentáře:

Okomentovat