pátek 16. května 2014

Central Asia 2014 - den 6. [Rusko]

Ranní výprava k řece ukázala, jak daleko od vody jsme spali. Vzdušnou čarou sice jenom 50 metrů, ale vejškovejch metrů asi 30. Prostě utrženej a vymletej pískovej břeh. Každopádně, ty panorámata…

Brzo ráno střelba směrem Astrachaň, ale všude horko jako karóva [rusky ‚kráva‘]. 40°C ve stínu… Podle místních je tohle vedro pro půlku května netypický, normálně tu bejvá asi o dvacet Celsiovejch stupňů míň. Dáváme šašlik před městem a jsme za atrakci. Na druhou stranu, pro nás je za atrakci slečna, co prodává ředkvičky. Všeobecně, ženský jsou tu krásný. Bydlení chceme najít za Aštrachaní, blízko Černého Jaru.

Ale tyvole, město Aštrachaň zase zašvíkaný, že umíráme my i motorky. Obrazně. A musim se přiznat - moc se řízení nevěnuju, páč ty ženský vokolo cesty, ty jsou… To smrdí bouračkou. Naštěstí všecko dopadá v pořádku a my nacházíme bydlení v deltě Volhy. „Za rohem“ bydlí trojice kluků, kteří na první pohled vypadají už mongolsky. Lachtana stáhnou o cígo. O cíga. O tři cíga! Při ceně 20Kč za krabku máček?! Drzost! Bydlení – všude suchý kozí/ovčí ho*na, takže bacha, kam padneš. Jinak krásně zeleno.

K večeři máme buřty, ale jako bonus se objevuje Vasilisa (žádná krysa, ale pěkná holka) a dává nám pytel ryb, ať si je vyvrhnem a upečem. První čudlu zpracovává sama jako ukázku a další je prej na nás. Já si to troufl a musim říct, že čerstvě vylovená pečená ryba nemá chybu. Pokud není plná kostí, jako že ty naše byly, a pokud je pořádně upečená. Ty naše nebyly.

Dáme zopár piv, zhodnotíme fotky a táhnem spát. Zejtra nás čeká Kazoš a s ním spojená tragická kvalita silnic. Snad se na „čáře“ nic nepose*e… Nadmořská vejška: -21m.n.m.

Žádné komentáře:

Okomentovat